werkwijze - thema

 

Werkwijze:

Ik schilder met olieverf of acryl. Daarnaast maak ik ook tekeningen met houtskool. 

De tekeningen met houtskool zijn nogal kwetsbaar en daarom laat ik ze printen op dibond in een oplage van nooit meer dan zeven stuks. Hierdoor blijven de prints toch min of meer uniek. Ook zwart-wit schilderingen in acryl kan ik afdrukken op dibond.

Thema:

Het thema waaraan ik werk is: Identiteit

Wat is identiteit? Wat is een ik? Hebben dieren of bomen een ik? Bomen zullen daar zelf niet zo over nadenken, maar toch is iedere boom weer anders.  

Waar houdt de identiteit van iemand op? Wat is de grens? Interessante vragen die ik via mijn werk vorm wil geven.

Ik maak portretten van mensen en zoek bij elk portret dat ik maak naar de eigenheid van de persoon die ik portretteer.

Maar ik maak ook portretten van dieren en bomen. Ik zoek naar het unieke van het dier of de boom en noem deze schilderingen of tekeningen ook portretten. Ik verpersoonlijk, maar ik vermenselijk niet. 

Zou ik mijn eigen gevoel projecteren op het dier of de boom waar ik een portret van maak? Dat weet ik niet. Misschien is er een wisselwerking. Dat is dan een interessante gedachte. Misschien zijn het allemaal zelfportretten. Dat kan ook natuurlijk. 

Opdrachten:

Naast mijn vrije werk maak ik ook portretten van mensen, dieren of bomen in opdracht. Als u belangstelling heeft, kunt u hierover vrijblijvend contact met mij opnemen.

 

Gerealiseerd door Studio Staalkaart